U bent van harte welkom op het wijndomein om zo de kans te krijgen het hele wijnbouwverhaal van dichtbij mee te maken en het zelf aan de lijve te ondervinden.

 

 

Programma

U wordt ontvangen in de schaduw van de Oude Toren in het Mariapark gelegen langs het wijndomein.

Van daaruit gaat het richting Oude Maas waar u een korte uitleg krijgt over het ontstaan van Dilsen en de rol van de Maas in het hele wijnbouwgebeuren in de Maasvallei.

Dan gaat het al of niet te voet, per fiets, met de bus, … richting wijngaard. Hier wordt u voorzien van tekst en uitleg bij alle werkzaamheden die er het jaar rond plaatsvinden.

Tot slot is er een bezoek aan de wijnmakerij waar de oogstverwerking en het hele vinificatieproces uit de doeken gedaan zal worden. Eindigen doet u hier met de degustatie van drie proefglazen Thilesna-wijn (Pinot Auxerrois, Pinot Gris en Riesling).

 

Kosten

Een degustatierondleiding kost €15 (incl. BTW) per persoon, vanaf 10 personen. Indien minder dan 10 personen geldt er een minimum van €150 (incl. BTW).

Indien u na afloop van de degustatie graag nog wil napraten met een heerlijk glas wijn dan kan dit natuurlijk ook. De kostprijs van elke bijkomende fles bedraagt €19 voor de Pinot Auxerrois en de Pinot Gris. Voor een fles Riesling bedraagt dit €20. 

 

Praktisch

Enkel op afspraak.

Reserveren kan telefonisch of via het contactformulier (zie ‘contact’). Tijdens de maanden april t.e.m. augustus, van woensdag t.e.m. zaterdag telkens vanaf 10u. Niet tijdens de oogst- of wintermaanden.

De duur van een rondleiding met aansluitende degustatie bedraagt ongeveer 2 uur.
Indien gewenst kan het programma aangepast worden en kan het bijgevolg korter of langer.