Wijnen

Onze witte wijnen van de Pinot Auxerrois– en de Pinot Grisdruiven hebben 6 maanden rijping gehad op inox cuves waarna ze werden gebotteld.

De witte wijn uit de Rieslingdruiven geniet een iets langere tankrijping en blijft 9 maanden op inox cuves vooraleer te worden gebotteld.

Al deze wijnen ondergingen een temperatuurgestuurde droge vinificatie.

Voorafgaand aan deze vinificatie ondergingen de druiven een lichte kneuzing gevolgd door een schilcontact van ongeveer 2 uur.

De mineraliteit van deze wijnen is een typisch kenmerk afkomstig van het terroir bestaande uit een toplaag van leem en zandleem met daaronder dikke grindpakketten.

Thilesna Pinot Gris
Thilena Riesling

Een bleekgele kleur, …
Mooie rassige neus met nectarine, stekelbes, meloen, …
Een pure, knisperende smaak met fruit van mandarijntjes en citrusschil, mineralig.
De wijn is mooi droog. Middellange afdronk, geconcentreerd, vol van smaak en heel zuiver, …

Gastronomie

Heerlijk als aperitief. Bij fijne visgerechten, salades met scampi’s of geitenkaas. Verder bij coquilles, oesters, mosselen, …
Dé perfecte begeleider bij asperges.
Jong drinken.

Info

De geschiedenis leert ons dat Pinot Auxerrois ontstaan is uit een natuurlijke kruising van Pinot met Heunisch Weiss. Ze lijkt als twee druppels water op Pinot Blanc.

De Pinot Auxerrois is een druif die tot de vroege soorten behoort en doet het zeer goed in onze noordelijk gelegen koelere klimaten.

Technische fiches: PINOT AUXERROIS

Een blush roze kleur, …
Tropische neus met ananas, kruidigheid, rijpe appel, iets mineralig, …
De smaak is heel elegant, naast ananas ook aroma’s van peer, voorzien van frisse zuren, soepel, …
Gastronomie

Geschikt bij salades, stevige visgerechten en mooi gekruid wit vlees.
Kan ook gecombineerd worden met Oosterse gerechten.
Een paar jaar te bewaren

Info

De Pinot Gris is ontstaan als ‘grijze’ mutatie van de Pinot Noir. Op de kleur van de bessen na zijn er geen verschillen met de Pinot Blanc en de Pinot Noir. Zijn oorsprong bevindt zich in de regio van Dijon. Droge regio’s met een goede oriëntatie ten opzichte van de zon, zorgen ervoor dat de druiven een kwalitatieve rijping kunnen ondergaan, wat resulteert in rijke en smaakvolle wijnen.

Technische fiches: PINOT GRIS

Een groengele kleur, …
In de neus een lichte petrolé, limoen, Granny Smith-appel, bloemig, delicaat, …
De smaak is zeer strak en kalkig, ziltig, appel en citroen, typische Rieslingzuren, …

Gastronomie

Is uitstekend te combineren met visgerechten (Forel). Ook aan te bevelen bij oesters, mosselen, kreeft en garnalen. Heerlijke begeleider van mild smakende kazen. Ook aan te bevelen met Aziatische gerechten met een bite. Verrukkelijk bij zuurkool, varken, zeevruchten, …

Info

Onderzoek toont aan dat dit ras is ontstaan als mutatie van een wilde druif uit het Rijnland, ‘vitis vinifera silvestris’. In Duitsland ook wel de Koningin der witte druiven genoemd. De genetische ouders van Riesling zijn ‘Heunisch’ en ‘Traminer’. Het is een druif met late rijping en een goede vorstbestendigheid.

Technische fiches: RIESLING

Technische fiches