Wijnen

 

Onze witte wijnen, de Pinot Auxerrois en de Riesling, hebben zes maanden rijping gehad op inox vaten waarna ze werden gebotteld.

Ze ondergingen een lichte kneuzing en een schilcontact van ongeveer 2 uur. Daarna volgde een droge vinificatie.

De mineraliteit van deze wijnen is een typisch kenmerk afkomstig van de terroir bestaande uit een toplaag van leem en zandleem met daaronder dikke grindpakketten.

 

KARAKTERVOL MAASLANDS

 

 

 

 

 

Pinot auxerrois

 

 

De geschiedenis leert ons dat Pinot Auxerrois ontstaan is uit een natuurlijke kruising van Pinot met Heunisch Weiss. Ze lijkt als twee druppels water op Pinot Blanc. De Pinot Auxerrois is een druif die tot de vroegere soorten behoort en doet het goed in onze noordelijk gelegen koelere klimaten.

 

Zeer heldere gele kleur. Aromatisch, mineralig, droog en fruitig. Toetsen van appel en peer.

 

Heerlijk als aperitief. De perfecte begeleider bij asperges. Kan ook bij visgerechten of bij tal van salades.

 

 

 

 

 

 

 

 

riesling

 

Onderzoek toont aan dat dit ras is ontstaan als mutatie van een wilde druif uit het Rijnland, ‘vitis vinifera silvestris’. De genetische ouders van Riesling zijn ‘Heunisch’ en ‘Traminer’. Het is een druif met late rijping en een goede vorstbestendigheid.

 

Helder gele kleur. Mineralig, droog, fris en fruitig met een toets van groene appel.

 

Kan perfect als aperitief. Is uitstekend te combineren met visgerechten (Forel).

 

 

Wijndomein Thilesna

 

Technische fiche

 

 

 

“Pinot Auxerrois 2016”

 

 

Druivenras:        Pinot Auxerrois

Oogstjaar:          2016 (half oktober)

Locati                  Dilsen (Maasvallei Limburg)

Klimaat:              microklimaat in een van de droogste regio’s van de Benelux

                             (690 mm/m²/jaar), gemiddeld 1700 zonuren

Terroir:               leem, zandleem met daaronder grind- en kiezellagen

Opbrengst:        50 hl/ha

 

Fermentatie:      temperatuurgestuurde gisting, 14 °C

Rijping:               6 maanden Sur liinoxocuveses

Alcohol:              11,8% vol

Schilcontact:      2 uur na lichte kneuzing

Zuren:                 4,0 g

Restsuiker:         2,5 g (onvergiste suiker)

Samenstelling:  monocépage 100% Pinot Auxerrois

 

Serveren:           8 à 10°C

Bewaren:           is nu reeds op dronk, kan nog 4 jaar bewaard blijven

 

 

 

“Riesling 2016”

 

 

Druivenras:         Riesling

Oogstjaar:           2016 (einde oktober)

Locatie:                Dilsen (Maasvallei Limburg)

Klimaat:               microklimaat n een van de droogste regio’s van de Benelux

                              (690 mm/m²/jaar), gemiddeld 1700 zonuren

Terroir:                leem, zandleem met daaronder grind- en kiezellagen

Opbrengst:         50 hl/ha

 

Fermentatie:       temperatuurgestuurde gisting, 14 °C

Rijping:                6 maanden Sur liinoinox cuveses

Alcohol:               12,5% vol

Schilcontact:       3 uur na lichte kneuzing

Zuren:                  7,3 g/l

Restsuiker:          6,8 g/l (onvergiste suiker)

Samenstelling:   monocépage 100% Riesling

 

Serveren:            10°C

Bewaren:             is nu reeds op dronk, kan nog 4 jaar bewaard blijven

 

 

KARAKTERVOL MAASLANDS

Website Powered by my-designs.be

 

 

“Riesling 2016”

 

 

Druivenras: Riesling

Oogstjaar: 2016 (einde oktober)

Locatie:  Dilsen (Maasvallei Limburg)

Klimaat: microklimaat in een van de droogste regio’s van de Benelux (690 mm/m²/jaar), gemiddeld 1700 zonuren

Terroir: leem, zandleem met daaronder grind- en kiezellagen

Opbrengst: 50 hl/ha

Fermentatie: temperatuurgestuurde gisting, 14 °C

Rijping: 6 maanden Sur lie in inoxcuves

Alcohol: 12,5% vol

Schilcontact: 3 uur na lichte kneuzing

Zuren: 7,3 g/l

Restsuiker: 6,8 g/l (onvergiste suiker)

Samenstelling: monocépage  100% Riesling

 

Serveren: 10°C

Bewaren: is nu reeds op dronk, kan nog 4 jaar bewaard blijven

 

 

 

 

“Pinot Auxerrois 2016”

 

 

Druivenras: Pinot Auxerrois

Oogstjaar: 2016 (half oktober)

Locatie: Dilsen (Maasvallei Limburg)

Klimaat: microklimaat  in een van de droogste regio’s van de Benelux

(690 mm/m²/jaar), gemiddeld 1700 zonuren

Terroir:  leem, zandleem met daaronder grind- en kiezellagen

Opbrengst:550 0 hl/ha

 

Fermentatie: temperatuurgestuurde gisting, 14 °

Rijping:  6 maanden Sur lie in inoxcuves

Alcohol: 11,8% vol

Schilcontact: 2 uur na lichte kneuzing

Restsuiker: 2,5 g (onvergiste suiker)

Samenstelling: monocépage 100% Pinot Auxerrois

Serveren: 8 à 10°

Bewaren: is nu reeds op dronk, kan nog 4 jaar bewaard blijven